Houbovka s cuketou a krupičkou recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

3 hrsti čerstvých hub (nejlépe směs)
1 malá cibule
1 stroužek česneku
mražená polévková směs zeleniny obsahuje: kořenovou zeleninu, květák, hrášek, fazolky, pórek (nebo dáme zeleninu podle naší chuti)
1 větší rajče
1 malá cuketa (nebo půlka větší)
1 větší brambora-nemusí být
2 hrsti krupičky
větvička libečku
zeleninový bujon
plátek másla (nebo oleje)
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli do sklovita a přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na kostičky a pěkně osmažíme, pak zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme na malé teplotě ne dlouho, aby nám zeleninka zůstala jemně chrupavá.

  2. Během vaření dáme libeček, houby, osolíme a ke konci probublávání polévky dáme zavařit krupičku a tou i zahustíme polévku. Jen chvilku povaříme, než krupička jakoby naboptná a do vypnuté polévky dáme nařezanou pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!