Houbovo-kroupové karbanátky recept

Top Recepty, Houby

Suroviny na recept

225 g žampionů
65 g suchých krup
50 g tvrdého sýra (Eidam, Gouda, Čedar...)
2 vejce
1 lžíce sojové omáčky
strouhanka
čerstvá petržel
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy uvaříme doměkka a necháme vychladit.

  2. Očištěné a velmi drobně pokrájené houby přidáme k uvařeným a vychladlým kroupám.

  3. Tvrdý sýr na hrubo nastrouháme, petrželku drobně posekáme.

  4. K houbovo-kroupové směsi přidáme sýr, petrželku, vejce a strouhanku. V případě potřeby osolíme a vypracujeme směs, ze které vlhkýma rukama tvarujeme karbanátky, které smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme v housce se zeleninou nebo s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!