Houbový burger recept

Top Recepty, Houby

Suroviny na recept

2 hamburgerové housky
2 velké klobouky hřibů (suchohřib, polní žampion, bedla...)
1 rajče
1/4 lusku červené papriky
ledový salát (čínské zelí, lolo, rukola...)
Marináda:
4 PL olivového oleje extra virgin
4 PL citrónové šťávy
2-4 prolisované stroužky česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z výše uvedených surovin připravíme marinádu, do ní naložíme houbové klobouky a necháme 2 hod. odležet. Houby dáme na plech (do zapékací mísy nebo pekáčku) a vložíme do trouby rozpálené na 200°C. Pečeme 10 min., otočíme a pečeme dalších 10 min. Upečenou houbu vložíme do housky a obložíme zeleninou, klidně i jinou než je tu uvedeno např. cibulí nebo pórkem. Ihned podáváme. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!