Houbový krém s cizrnou recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 menší cibule
- 2 lžíce oleje
- 300 g (hnědých – krémových) žampionů
- 1 stroužek česneku, najemno rozmačkaný
- 1 lžička najemno pokrájeného rozmarýnu nebo ½ lžičky sušeného, mletého
- 300 g vařené cizrny
- ½ l zeleninového vývaru
- sůl
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- čerstvě mletý pepř
Postup Houbový krém s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli pozvolna opékejte dozlatova.
Krémové žampiony nakrájejte na plátky a přidejte k cibuli. Občas promíchejte. Když začnou houby hnědnout, přidejte rozmačkaný česnek, rozmarýn a asi minutu promíchávejte. Žampiony začnou pouštět vodu.
Přidejte cizrnu, zalijte vývarem, ochuťte solí, muškátovým oříškem, pepřem a vařte 10 minut.
Polévku najemno rozmixujte.
Můžete zjemnit smetanou.