Hovězí dušené s houbami na smetaně recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

350 g zadní hovězí
50 g máslo
2 lžičky oleje
1 větší cibule
150 g houby čerstvé, očištěné
200 g smetana na šlehání
sůl
pepř
špetka mletého kmínu
muškátový oříšek
vývar na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a maso na něm prudce opečeme z obou stran, aby se zatáhlo.

  2. Opečené maso vyndáme stranou a ve výpeku osmahneme dozlatova cibuli, nasekanou nadrobno. Osmahnutou cibuli mírně podlijeme a krátce podusíme. Vrátíme maso do pánve, přidáme na plátky nakrájené houby, kmín a podlijeme horkým vývarem. Za občasného podlévání dusíme do změknutí masa.

  3. Zatím se úplně rozdusí i cibule a omáčku pak není třeba zahušťovat moukou. Když je maso měkké, přilijeme po částech smetanu, promícháme a povaříme do požadované hustoty. Dochutíme solí, pepřem, strouhneme muškátový oříšek a promícháme. Podáváme s houskovým nebo jiným knedlíkem, ale můžeme i s rýží nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!