Hovězí filet s hráškovým a květákovým pyré recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

hovězí filet
mražený hrášek
mražený květák
sůl
pepř
olej
voda
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí očistíme, na pánvi rozehřejeme tuk. Zlehka osmažíme z obou stran Do trouby nahřáté do předu dáme maso. Peču to na méně stupňů (150°C) a cca 10 minut.

  2. Mezi tím si do dvou hrnců dám vodu, osolím a nechám uvařit.

  3. Přidám hrášek a květák. Vidličkou zkouším, jak je květák uvařený. Hrášek stačí jen pár minut, květák delší dobu. Po uvaření scedím zeleninu a nechám odkapat, ale tak ať je ještě teplá.

  4. V mixeru zvlášť zeleninu umixujeme, začnete květákem a pak hráškem, ať nemáte v květáku zelené pyré.

  5. Dochutím to solí a muškátovým květem. Maso už je určitě upečené, vyjmeme z trouby a servírujeme.

  6. Noky z hrášku, rozprostřít květákové pyré a masíčko na talíři osolíme a opepříme (kvalitní sůl, a pepř 4barev - nejlépe z mlýnku) omáčku bych volil silnou, nejlepší jestli máte domácí glazé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!