Hovězí játra na smetaně s okurkou recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

300 g hovězích jater
2 lžíce slunečnicového oleje
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
1 hovězí bujón
2 lžičky polohrubé mouky
voda
200 g smetany ke šlehání 30%
2 sladkokyselé okurky

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji krátce orestujeme nakrájená játra. Přiklopíme poklicí a nejprve dusíme ve vlastní šťávě.

  2. Po vydušení přidáme bobkový list, nové koření a dusíme za občasného podlévání vodou do měkka.

  3. K měkkým játrům přidáme okurky nakrájené na kostičky a podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody.

  4. Hustou omáčku provaříme, přidáme bujón a po jeho rozpuštění přidáme šlehačku. Necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!