Hovězí kližka s morkovou kostí (Ossobuco) recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

Ossobuco:
3 ks osso buco – telecí nebo mladé hovězí kližky s morkovou kostí
1 cibule
50 g másla
2 dcl červeného vína
4 nasekaná rajčata
100 g celeru
2 dcl hovězího vývaru
mouka na obalení
sůl
pepř
Gremolata:
2 stroužky česneku
hrst petrželové natě
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Maso na okraji třikrát prořízneme, osolíme a opepříme, lehce obalíme v mouce a v pánvi na olivovém oleji a másle orestujeme;z obou stran do zlatova.

  2. Nakrájíme cibuli a přidáme ji k masu. Krátce nato přidáme nahrubo nastrouhaný celer, po pěti minutách přidáme nasekaná rajčata. Zalijeme červeným vínem a počkáme, až se vypaří alkohol. Poté maso podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme asi hodinu a půl dusit.

  3. Připravíme gremolatu: Smícháme nasekaný česnek, strouhanou citronovou kůru a nasekanou petrželku, přidáme k masu a ještě prohřejeme. Servírujeme s bramborovou kaší


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!