Hovězí kližka s morkovou kostí (Ossobuco) recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- Ossobuco:
- 3 ks osso buco – telecí nebo mladé hovězí kližky s morkovou kostí
- 1 cibule
- 50 g másla
- 2 dcl červeného vína
- 4 nasekaná rajčata
- 100 g celeru
- 2 dcl hovězího vývaru
- mouka na obalení
- sůl
- pepř
- Gremolata:
- 2 stroužky česneku
- hrst petrželové natě
- citronová kůra
Postup Hovězí kližka s morkovou kostí (Ossobuco)
Postup přípravy receptu
-
Maso na okraji třikrát prořízneme, osolíme a opepříme, lehce obalíme v mouce a v pánvi na olivovém oleji a másle orestujeme;z obou stran do zlatova.
Nakrájíme cibuli a přidáme ji k masu. Krátce nato přidáme nahrubo nastrouhaný celer, po pěti minutách přidáme nasekaná rajčata. Zalijeme červeným vínem a počkáme, až se vypaří alkohol. Poté maso podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme asi hodinu a půl dusit.
Připravíme gremolatu: Smícháme nasekaný česnek, strouhanou citronovou kůru a nasekanou petrželku, přidáme k masu a ještě prohřejeme. Servírujeme s bramborovou kaší