Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

hovězí líčka od hodného řezníka 6 kusů
1 cibule
2 mrkve
bobkový list
petrželová nať
jarní cibulka – nať
1 kávová lžička - rychlosůl PRAGANDA (není podmínkou)
olej
sůl
pepř
nové koření
1 paprika
2-3 kyselé okurky

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvičce v oleji, tak aby se maso zatáhlo.

  2. Takto orestovaná líčka přendáme do hrnce, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření). Podlijeme vodou do ¾ masa.

  3. Následně dusíme pod pokličkou na mírném nebo lépe co nejmenším plameni cca 90 minut dokud maso není úplně měkké.

  4. Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu přecedíme.

  5. Ponecháme si pouze mrkev, kterou nakrájíme na drobné kousky a vrátíme do čisté šťávy, přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou bílou papriku, petrželku, na proužky nakrájené kyselé okurky a nakrájenou nať jarní cibulky.

  6. Přidáme pro zahuštění instantní světlou jíšku a lehce provaříme jen tak, aby nám paprika s okurky lehce změkla, ale nerozvařila se. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinou. Líčka byla naložena 2 dny za použití rychlosti PRAGANDA – není to nutnost, ale získala krásnou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!