Hovězí líčka dušené na víně s majoránkou (čerstvou) recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 500 g hovězích líček
- kořenová zelenina
- červené víno
- majoránka
- sůl
- pepř
- bujón
- cibule
- povidla
Postup Hovězí líčka dušené na víně s majoránkou (čerstvou)
Postup přípravy receptu
-
Líčka nakořeníme, zprudka opečeme na oleji a vyjmeme.
V tom samém oleji orestujeme zeleninu vč. cibule do tmava a podlijeme bujonem a vínem.
Do takto připraveného základu vložíme líčka a pečeme v troubě 2,5 hodiny cca 140 stupnů dokud nejsou líčka měkké.
Vyjmeme a základ přepasírujeme.
Tento základ rozředíme dle potřeby vínem a bujonem, provaříme dochutíme solí a pepřem případně lžící povidel. Podáváme s bramborami, kaší, noky, rýží nebo chlupatými či jinými knedlíky.