Hovězí pikant (plátky z papiňáku) recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 600 g mladého předního hovězího masa
- 150 g gazdovské slaniny
- 150 g loveckého salámu
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 kl sladké papriky
- 1/2 kl drceného kmínu
- 1/2 kl mletého zázvoru
- 2 pl hladké mouky
- 1 pl oleje
- sůl
- mletý pepř
Postup Hovězí pikant (plátky z papiňáku)
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa otřeme čistým vlhkým hadříkem, lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, mírně osolíme a opepříme.
Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Slaninu a salám nakrájíme na menší kostičky.
Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 4 minuty osmahnout slaninu společně se salámem, pak přidáme cibuli a 3 minuty restujeme. Poté vložíme plátky masa a necháme je po 2 minutách z každé strany zatáhnout.
Přisypeme kmín, zázvor a papriku, podlijeme 2 dl horké vody nebo bujónu a hrnec zajistíme tlakovou poklicí. Až začne ucházet tlakový ventil, hořák ubereme na minimum a vaříme 20 minut.
Pak hrnec ochladíme, otevřeme, plátky masa s částí slaniny a salámu odebereme bokem a zbytek v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme.
Ve 4 dl studené vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do rozmixované směsi, přidáme odebrané maso, prolisovaný česnek a na mírném plameni za občasného zamíchání vaříme ještě dalších 10 minut. Dle potřeby dochutíme a podáváme nejlépe s rýži.