Hovězí pikant (plátky z papiňáku) recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

600 g mladého předního hovězího masa
150 g gazdovské slaniny
150 g loveckého salámu
1 větší cibule
3 stroužky česneku
1 kl sladké papriky
1/2 kl drceného kmínu
1/2 kl mletého zázvoru
2 pl hladké mouky
1 pl oleje
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa otřeme čistým vlhkým hadříkem, lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, mírně osolíme a opepříme.

  2. Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Slaninu a salám nakrájíme na menší kostičky.

  3. Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 4 minuty osmahnout slaninu společně se salámem, pak přidáme cibuli a 3 minuty restujeme. Poté vložíme plátky masa a necháme je po 2 minutách z každé strany zatáhnout.

  4. Přisypeme kmín, zázvor a papriku, podlijeme 2 dl horké vody nebo bujónu a hrnec zajistíme tlakovou poklicí. Až začne ucházet tlakový ventil, hořák ubereme na minimum a vaříme 20 minut.

  5. Pak hrnec ochladíme, otevřeme, plátky masa s částí slaniny a salámu odebereme bokem a zbytek v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme.

  6. Ve 4 dl studené vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do rozmixované směsi, přidáme odebrané maso, prolisovaný česnek a na mírném plameni za občasného zamíchání vaříme ještě dalších 10 minut. Dle potřeby dochutíme a podáváme nejlépe s rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!