Hovězí plátky s rohatou omáčkou recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

plátky zadního hovězího
3 cibule
pepř
sůl
plnotučná hořčice
3 PL oleje
1 kostka extra bujónu
papriky kozí rohy(naložené, zavařené)
2 PL nálevu z paprik

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, lehce vetřeme po trošce hořčici. Maso necháme zatáhnout z obou stran na suché rozpálené pánvi. Zatažené dáme bokem, do pánve nalijeme půl sklenky vody rozmícháme a necháme lehce odvařit výpek na barvu.

  2. Cibuli na drobno zesklovatíme na rozpáleném oleji, osolíme, opepříme, dáme 2 polévkové lžíce nálevu, kostičku bujonu, přihodíme maso, aspoň 4 celé kozí rohy, vlijeme odvařený výpek.

  3. Dolijeme do 2/3 výšky masa vodu a dáme dusit do měkka dle tuhosti masa. Dělala jsem v tlakáči asi 40 minut. Měkké maso vyjmeme, vyvařené papriky vyhodíme, šťávu rozmixujeme.

  4. Cibule by měla omáčku sama zahustit i bez mouky. Do hotové omáčky nakrájíme kozí rohy na kroužky, množství dle chuti. Omáčka je pikantní a chuťově výborná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!