Hovězí polévka s hlívovými nočky recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

hovězí maso na polévku
1 cibule
1 mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
1 jarní cibulka s natí
20 cm pórku
polévkové koření
libeček
pepř
sůl
Na nočky:
100 g hlívy ústřičné
1 vejce
1 menší cibule
3-4 lžíce hrubé mouky
houbové koření
pažitka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nočky si připravíme tak, že na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na drobno nasekanou hlívu, trochu houbového koření, sůl a za stálěho míchání chvilku restujeme, potom necháme vychladnout. V misce si rozšleháme vejce s moukou, přidáme orestovanou hlívu, pažitku a vše promícháme, aby vznikla taková polotuhá směs.

  2. Do 2 litrů studené vody dáme vařit maso, cibuli, přidáme pepř a sůl. Když je maso téměř měkké, vyndáme cibuli (dávám jí do polévky jen pro chuť), přidáme nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, pórek a ještě povaříme. Měkké maso vyndáme z polévky, nakrájíme ho na malé kousky a vrátíme zpět.

  3. Lžičkou namočenou v polévce nabíráme nočky a vhazujeme je do vroucí polévky. Povaříme ještě asi 5 minut. Na úplný závěr přidáme nasekaný libeček s cibulkou a natí, dochutíme polévkovým kořením, necháme ještě projít varem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!