Hrachová kaše s uzenou krkovičkou recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 200 g uzené krkovičky
- 150 g žlutého půleného hráchu
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
Postup Hrachová kaše s uzenou krkovičkou
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku vložíme do kastrůlku, přikryjeme pokličkou a necháme ohřívat na cca 110 °C.
Hrách jen lehce propereme a necháme cca 15 minut vařit (do změknutí). Až je měkký, vodu slijeme do jiného kastrůlku pro případ dalšího naředění kaše. Hrách rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme, dáme prolisovaný česnek a ještě jednou promixujeme (můžeme již promíchat vařečkou).
Na talíř dáme krkovičku (tu, kterou jsme ohřívali v troubě) a hrachovou kaši, kterou ozdobíme osmaženou cibulkou.
Podáváme s chlebem.