Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem recept

Top Recepty, Luštěniny

Suroviny na recept

žlutý hrách (předvařený)
vejce
plátek uzeného masa (bůček, krkovice)
párek
kyselé okurky
cibule
česnek
pepř
majoránka
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hrách v sítku propláchneme, dáme do hrnce s vodou, osolíme a přivedeme k varu. Teplotu zmírníme a během vaření občas promícháme. Vaříme do změknutí, resp. až se voda vyvaří. Hrách rozmixujeme na hladkou kaši nebo ponecháme jak je (rustikální) a podle chuti okořeníme (propasírovaný česnek, pepř, majoránka, sůl). Hotovou hrachovou kaši zakryjeme poklicí, aby nevychladla.

  2. Na pánev dáme přibližně 2 PL oleje. Nejdříve osmahneme volské oko, vyndáme ho, opečeme plátek uzeného a párek. Dáme stranou a nakonec osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli.

  3. Hrachovou kaši na talíři posypeme cibulkou, přidáme opečené maso, párek a kyselou okurku. Kdo má rád může i plátek chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!