Hráškový krém s uzeným kuřetem recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 400 g mraženého hrášku nebo konzervovaného hrášku
- 4 uzená kuřecí křídla nebo větší stehno
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- 1 litr drůbežího vývaru
- 2 starší rohlíky na krutonky
- olej
- sůl
Postup Hráškový krém s uzeným kuřetem
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedeme k varu, vložíme křídla a vaříme 20 minut.
Maso vyjmeme, vykostíme, pokrájíme na menší kousky a udržujeme v teple.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a vaříme celkem 20 minut.
Po 10 minutách přidáme hrášek, dvě lžíce si dáme stranou a dovaříme.
Polévku necháme mírně zchladnout, rozmixujeme ji a přecedíme přes husté síto.
Na závěr přidáme zbylý hrášek a dochutíme.
Krutonky: rohlíky pokrájíme na kostky a na trošce oleje osmažíme dozlatova. Podáváme s kousky masa a s krutonky.