Hrníčková bábovka s jablkem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

2 hrníčky polohrubé mouky
1 hrníček cukru
1 hrníček mléka
1/2 hrníčku oleje
3 vejce
prášek do pečiva
1 jablko (velké)
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, prdopeč v míse promícháme, přilijeme mléko, olej, rozklepneme vejce a vše pečlivě rozmícháme na hladké tekutější těsto.

  2. Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme přibližně na jednocentimetrové kostičky, které promícháme se skořicovým cukrem.

  3. Těsto na bábovku nalijeme do vymazané a vysypané moukou formy a pak do něj potopíme nakrájené jablíčko.

  4. Bábovkovou formu vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečeme něco méně než hodinu (upečená hrníčková bábovka se pozná tak, že když do ní píchneme špejli, tak nenechá na ní nalepené těsto).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!