Hrušková bábovka s čokoládou recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- Těsto:
- 1 hrnek vlažného mléka (asi 250ml)
- 1 vejce
- 4 PL rozpuštěného másla
- 4 PL cukru
- 1/2 KL soli
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 3 hrnky hladké mouky (asi 500g)
- 1 KL sušeného droždí
- Náplň:
- 150 g sušených hrušek
- 4 PL silné kávy
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- čokoláda na dozdobení
- máslo
- mouka na vysypání formy
Postup Hrušková bábovka s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Suroviny ne těsto dáme do domácí pekárny v pořadí jak jsou uvedené. Dáme program TĚSTO.
Hrušky nakrájíme na menší kostky a namočíme do horké kávy.
Čokoládu rozlámeme na kousky.
Po dokončení programu vyklopíme těsto na pomoučený vál a rozdělíme na dva stejné díly. Ty vyválíme na tak dlouhé díly, jako je obvod bábovkové formy. Válečky pak rukou zploštíme na placku.
1 díl dáme na spodek vymyzané a moukou vysypané bábovkové formy a upravíme. Na těsto poklademe hrušky a čokoládu. Přikryjeme druhou plackou. Trochu přitiskneme.
Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme ještě kynout(měla by zdvojnásobit objem).
Troubu předehřejeme asi na 200°C a pečeme asi 20 minut. Záleží na typu trouby.
Po upečení necháme vychladnout na mřížce a dozdobíme čokoládovou polevou.