Hrušková bábovka s čokoládou recept

Top Recepty, Domácí pekárna

Suroviny na recept

Těsto:
1 hrnek vlažného mléka (asi 250ml)
1 vejce
4 PL rozpuštěného másla
4 PL cukru
1/2 KL soli
nastrouhaná kůra z 1 citronu
3 hrnky hladké mouky (asi 500g)
1 KL sušeného droždí
Náplň:
150 g sušených hrušek
4 PL silné kávy
100 g kvalitní hořké čokolády
čokoláda na dozdobení
máslo
mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny ne těsto dáme do domácí pekárny v pořadí jak jsou uvedené. Dáme program TĚSTO.

  2. Hrušky nakrájíme na menší kostky a namočíme do horké kávy.

  3. Čokoládu rozlámeme na kousky.

  4. Po dokončení programu vyklopíme těsto na pomoučený vál a rozdělíme na dva stejné díly. Ty vyválíme na tak dlouhé díly, jako je obvod bábovkové formy. Válečky pak rukou zploštíme na placku.

  5. 1 díl dáme na spodek vymyzané a moukou vysypané bábovkové formy a upravíme. Na těsto poklademe hrušky a čokoládu. Přikryjeme druhou plackou. Trochu přitiskneme.

  6. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme ještě kynout(měla by zdvojnásobit objem).

  7. Troubu předehřejeme asi na 200°C a pečeme asi 20 minut. Záleží na typu trouby.

  8. Po upečení necháme vychladnout na mřížce a dozdobíme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!