Hrušková,dvoubarevná bábovka recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

150 g kompotových hrušek
4 vejce
1 vanilkový cukr
100 ml bílého jogurtu(nebo mléko)
200 g moučkového cukru
150 g oleje
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
olej
hrubá mouka na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky si vyšleháme spolu s vanilkovým a půlkou moučkového cukru do pěny, pak přidáme střídavě jogurt (mléko)a olej.

  2. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, hrušky necháme okapat a nakrájíme na kousky.

  3. K vyšlehaným žloutkům přidáme mouku s práškem do pečiva, zbylý cukr a do těsta zamícháme hrušky.

  4. 2/3 těsta nalijeme do připravené (vymazané,vysypané)formy a do zbytku 1/3 vmícháme kakao a přidáme navrch formy.

  5. Pečeme na 150°C, tak 50 minut, necháme vychladnout a pak vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!