Italská nakládaná sušená rajčata recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

1 hrnek vody
1 hrnek vinného tmavého octa
200 g sušených rajčat
2 bobkové listy
6 snítek tymiánu
4 stroužky drobně nakrájeného česneku
4 suché chilli papričky
1 a 1/2 hrnku panenského olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nalijeme vodu a ocet, přidáme rajčata a necháme 2 hodiny odstát. Dobře osušíme a dáme do horkých suchých sklenic společně s bylinkami, česnekem a chilli.

  2. Zalijeme olejem a uzavřeme. Olej z rajčat používáme do salátů, na potření pizzy a nakládání masa. Ocet je také skvělý do salátů a nakládání nebo všude tam, kde se používá ochucený ocet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!