Jablečná buchta od Zbyndi recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

500 g polohrubé mouky
250 g cukru
250 ml sladké smetany
250 ml mléka
3 vejce
250 g měkkého tvarohu
1 kypřící prášek
citronová kůra
asi 1 kg jablek
lžička skořice
něco na posypání:
kokos nebo ořechy či rozinky

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme smetanu a tvaroh. Pak přisypáváme mouku, smíchanou s kypřícím práškem a přiléváme vlažné mléko. Můžeme přistrouhat trochu citronové kůry pro vůni. Nakonec lehce zapracujeme sníh z bílků. Těsto by mělo mít takovou konzistenci, aby se dalo vylít na plech, vyložený pečícím papírem.

  2. Pak na něj poklademe nastrouhaná jablka, smíchaná s lžičkou skořice a trochou citronové šťávy. Nakonec posypeme kokosem, ořechy, mandlovými lupínky. Zkrátka tím, co kdo má rád. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!