Jablečná polévka s kari podle Marthy Stewart recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 lžíce másla
2 menší nasekané cibule (nejlépe šalotky)
2 lžičky čerstvě strouhaného zázvoru (pokud nemáte, můžete dát sušený)
1 lžička kari koření
2 kyselejší jablka (oloupaná, zbavená jadřinců a nasekaná na kostky)
1 menší brambora (oloupaná a nakrájená na kostky)
sůl
čerstvě mletý pepř
1 litr kuřecího vývaru (můžete si pomoci drůbežím bujonem Natural)
125 ml smetany ke šlehání
1 lžíce zakysané smetany na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Rozpusťte máslo v hrnci na mírném ohni, přidejte šalotku a opékejte, aby zesklovatěla.

  2. Přidejte zázvor, kari a minutu míchejte.

  3. Pak přidejte kostičky jablek a brambor, sůl a kuřecí vývar, vařte mírným varem, dokud brambory nejsou měkké.

  4. Sejměte z plotýnky a nechte trochu vychladnout.

  5. Směs rozmixujte dohladka ponorným mixerem, vmíchejte smetanu a ochuťte podle potřeby solí a pepřem. Pak prohřejte, ale nevařte.

  6. Polévku rozdělte do misek a ozdobte zakysanou smetanou. Můžete podávat teplou i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!