Jablečná polévka s kari podle Marthy Stewart recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 lžíce másla
- 2 menší nasekané cibule (nejlépe šalotky)
- 2 lžičky čerstvě strouhaného zázvoru (pokud nemáte, můžete dát sušený)
- 1 lžička kari koření
- 2 kyselejší jablka (oloupaná, zbavená jadřinců a nasekaná na kostky)
- 1 menší brambora (oloupaná a nakrájená na kostky)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 litr kuřecího vývaru (můžete si pomoci drůbežím bujonem Natural)
- 125 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce zakysané smetany na ozdobu
Postup Jablečná polévka s kari podle Marthy Stewart
Postup přípravy receptu
-
Rozpusťte máslo v hrnci na mírném ohni, přidejte šalotku a opékejte, aby zesklovatěla.
Přidejte zázvor, kari a minutu míchejte.
Pak přidejte kostičky jablek a brambor, sůl a kuřecí vývar, vařte mírným varem, dokud brambory nejsou měkké.
Sejměte z plotýnky a nechte trochu vychladnout.
Směs rozmixujte dohladka ponorným mixerem, vmíchejte smetanu a ochuťte podle potřeby solí a pepřem. Pak prohřejte, ale nevařte.
Polévku rozdělte do misek a ozdobte zakysanou smetanou. Můžete podávat teplou i za studena.