Jablečno-oříškový koláč recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 300 g strouhaných jablek
- 300 g mletých vlašských ořechů
- 100 g špaldové mouky (hladké mouky)
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 4 lžíce medu (nebo jiné sladidlo)
- 1 lžička skořice
- máslo a hrubá mouka na vysypání formy
- Náplň:
- 500 g tvarohu
- 2 lžíce skořice
- 3 lžíce medu
Postup Jablečno-oříškový koláč
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy vsypeme mouku spolu s práškem do pečiva, nastrouhaná jablka, pomleté ořechy, vejce, skořici a med. Všechny ingredience pečlivě spojíme dohromady.
Hotové těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy o průměru cca 24 cm. Formu vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů asi 30-40 minutek. Až bude povrch zlatavý, koláč vyjmeme z trouby a necháme ho zcela vychladnout.
Na krém ušleháme tvaroh s medem a skořicí. Vychladlý korpus rozřízneme napůl a naplníme tvarohovou náplní.