Jablečný křehký koláč recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

na těsto:
140 g hl. mouky
140 g másla
1 lžička prášku do pečiva
1 žloutek
1 lžička vody
1 lžička octa
špetka soli
náplň:
cca 5 nastrouhaných jablek
smíchaných se skořicí a oslazených dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Postup: Ze všech přísad vymícháme ručně nebo robotem hladké těsto, které odložíme cca na 30 minut do ledničky. Mezitím si připravíme jablka (můžeme postříkat citronovou šťávou, aby tolik nehnědly). Půlku těsta vyválíme do kulaté dortové formy a vytáhneme do krajů. Propícháme vidličkou a naplníme jablky, vyválíme kolo z druhé půlky těsta a překryjeme jím jablka. Po stranách se snažíme pospojovat se spodní vrstvou. Opět opatrně propícháme.

  2. Pečeme na 165°C cca 40 minut. Můžeme poprášit skořicovým cukrem. Je výborný ještě teplý, ale i po vychladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!