Jablkový koláč s polevou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

4 vejce
5 lžic cukru
5 lžic vody
6 lžic hladké mouky
1 prášek do pečiva
6 jablek
1 lžička mleté skořice
Poleva:
125 gramů moučkového cukru
50 gramů másla
1,5 lžičky rumu
1,5 lžičky kakaa
lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr šleháme do husté pěny, minimálně tak 10-15 minut, přidáme vodu a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do těsta nastrouháme 3 jablka a nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Nahoru poskládáme nakrájený zbytek jablek, posypeme skořicí a dáme do předehřáté trouby na 180°C tak na 15 minut. Zkoušíme špejlí.

  2. Poleva: Rozehřejeme v kastrůlku máslo, přidáme cukr, zamícháme s rumem, kakaem a naředíme vodou. Rumu můžeme přidat i více. Nebo rumové či mandlové aroma(bez alkoholu).

  3. Hotovou buchtu potřeme polevou a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!