Jahelnik s kokosem a mákem recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

250 g jahel
500 ml mléka
1 vejce
2 jablka nakrájená na kostičky
2 lžičky skořice
2 lžíce medu
Ořechy na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spatříme horkou vodou (zbavíme je tak hořkosti). Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Do vroucího mléka vsypeme spařené jáhly a vaříme asi 20 minut dokud nevznikne kaše, kterou necháme vychladnout.

  2. Smícháme vejce, skořici, dosladíme medem a přisypeme jablka na kostičky. Rozetřeme do formy vyložené pečícím papírem. Posypeme ořechy. Pečeme 50 minut na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!