Jahodo-meruňková marmeláda s mátovou příchutí pro diabetiky (nejen pro ně) recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- 2 kg jahod
- 1 kg meruněk
- velká hrst čerstvé máty
- 2 balíčky diaželírovacího cukru (lze i běžný)
Postup Jahodo-meruňková marmeláda s mátovou příchutí pro diabetiky (nejen pro ně)
Postup přípravy receptu
-
Rozvaříme ovoce, rozmixujeme i s mátou.
Vsypeme cukr, provaříme do správného houstnutí (asi 5 minut) - tedy zkouška - kapka na talířek, když ztuhne, je hotovo. Samozřejmě lze použít běžný želírovací cukr. Nepoužívám žádný konzervant proti plísni, pokud jsou pořádně vyčištěné a vypařené sklenice, není to třeba, ovšem, kdo chce mít jistotu, raději přidá...