Japanka recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 1 kg libového mletého masa (mix)
- sůl
- vegeta
- zázvor
- pepř
- sojová omáčka
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 6 žampionu
- 1 lžička solamylu
- rýžový papír
- 1 dcl piva
- Na salát:
- papriky
- rajčata
- cibule
- petržel
- okurka (kdo co má rád, worchester, sojová omáčka - přidá se do sladkokyselého nálevu)
Postup Japanka
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience nakrájíme nadrobno a zapracujeme do mletého masa.
Přichystáme si rýžový papír, který namáčíme do piva - díky tomu papír změkne a je tvarovatelný.
Z masa tvoříme válečky, které zabalíme do rýžového papíru a pomalu smažíme dozlatova. Jako přílohu podáváme rýži a zeleninový salát.