Jazyk na cibulce se žampionama a zázvorem recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 1 hovězí jazyk
- 2 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- žampiony
- 1 lžička zázvoru
- vývar (z uvařených jazyků)
- 1 lžička solamylu
- 1/2 kostky masoxu
- medvědí česnek (nemusí být)
- pažitka
- olivový olej
- sůl
- Do vody:
- 10 kuliček celého pepře
- 4 kuličky jalovce
- 1 malou cibuli
- bobkový list
Postup Jazyk na cibulce se žampionama a zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme jazyky doměkka ve slané vodě s pepřem, jalovcem, cibule a bobkového listu.
Při vyndání jazyky očistíme (svlékneme) a nakrájíme na plátky.
Cibuli si nakrájíme na proužky, osmažíme ji na oleji do hněda spolu s žampiony nakrájenými na plátky, přidáme nakrájené jazyky, česnek na plátky, zázvor, vývar v kterém jsme vařili jazyky a vhodíme masox, dusíme a přiléváme vývar, podle toho, kolik děláme porcí.
Ke konci, přidáme medvědí česnek a nasekanou pažitku.
Do malého množství vývaru si rozpustíme solamyl a zahustíme šťávu - můžeme servírovat.