Jehněčí kýta na červeném víně a rozmarýnu recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

800 g jehněčí kýty
8 stroužků česneku
2 snítky rozmarýnu
2 cibule
4 PL oleje
250-300 ml červeného vína
vývar na podlévání
sůl, pepř, nové koření, bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí kýtu kuchyňsky upravíme (osušíme, odblaníme). Omyté snítky rozmarýnu, pokrájené stroužky česneku, obě nakrájené cibule, olej, sůl a pepř nahrubo rozmixujeme. Maso dobře potřeme touto směsí a necháme na 2 hodiny v chladu.

  2. V hluboké pánvi rozehřejeme zbylý olej a naloženou jehněčí kýtu na oleji ze všech stran orestujeme. Maso přendáme do pekáčku, přihodíme nové koření a bobkový list, podlijeme červeným vínem, přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme přiklopené v rozehřáté troubě. V průběhu pečení podléváme výpekem s vínem.

  3. Když je maso téměř měkké, odstraníme horní pekáček, podlijeme vývarem a dál pečeme doměkka

  4. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme se špenátem a s domácím bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!