Jehněčí pekáč recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

1 kg brambor
750 kg jehněčího masa (malé plátky, jakékoliv)
2 ks jehněčí ledvinky (vyčištěné)
2 cibule
2,5 dl jehněčího vývaru
tymián
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky narežeme na plátky hrubé asi 0,5 cm. Plátky jahňaciny naklepeme, osolíme, okoreníme.

  2. Do pekáča skladáme vrstvy v tomto poradí: ½ zemiakových plátkov, jemne osolíme, jahňacie plátky, ľadvinky narezané na kúsky, cibule narezané na kolieska, posypeme tymiánom, jemne osolíme a jemne okoreníme, ½ zemiakových plátkov, jemne osolíme, plátky masla.

  3. Podlejeme jahňacím vývarom, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 220°C asi 1.5 hod (závisí od mäsa).

  4. Potom odkryjeme a dopečieme, kým zemiaky nebudú dozlata. Podávame so zeleninovým šalátom, čalamádou, kyslou uhorkou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!