Jemný houskový knedlík recept

Top Recepty, Přílohy

Suroviny na recept

500 g žemlí
5 dl mléka
trocha soli
100 g másla
4 vajíčka
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Žemle ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme zase v troubě lehce osušit.

  2. Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou petrželku a dobře rozšleháme.

  3. Touto tekutinou zalijeme žemle, lehounce promícháme a necháme hodinu stát.

  4. Těsto které se krásně spojí dáme na navlhčený ubrousek, zabalíme do tvaru podlouhlého knedlíku, na obou koncích zavážeme a knedlík pak vaříme v osolené vodě asi 35-40 minut.

  5. Hotový knedlík z ubrousku velmi opatrně vybalíme a nití nakrájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!