Jogurtina recept
Top Recepty, PomazánkyPostup Jogurtina
Postup přípravy receptu
-
Jogurty promícháme s tvarohem, přendáme do jemného sítka, položíme na misku, kam nám bude kapat syrovátka. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 24 hodin v lednici odkapávat.
Vyndáme z lednice, syrovátku si dáme stranou na vlastní spotřebu nebo ji vylijeme (zhruba polovinu hmotnosti tvoří právě syrovátka, tudíž z kilového jogurtu nám zůstane půlkilový).
Nyní vezmeme ruční šlehač nebo metličku a šleháme alespoň 5 min, aby se nám vše propojilo do hladka a mělo by zvednout objem.
Dáme do uzavíratelné dózy a v lednici můžeme skladovat do nejbližšího data spotřeby uvedeného na použitých surovinách. Samozřejmě se dá recept přepočítat na menší množství, ale já ji používám často, tak to pro mě nemá smysl.