Jogurtina recept

Top Recepty, Pomazánky

Suroviny na recept

2x500vg bílého Selského jogurtu Hollandia
250 g měkkého tvarohu

Postup přípravy receptu

  1. Jogurty promícháme s tvarohem, přendáme do jemného sítka, položíme na misku, kam nám bude kapat syrovátka. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 24 hodin v lednici odkapávat.

  2. Vyndáme z lednice, syrovátku si dáme stranou na vlastní spotřebu nebo ji vylijeme (zhruba polovinu hmotnosti tvoří právě syrovátka, tudíž z kilového jogurtu nám zůstane půlkilový).

  3. Nyní vezmeme ruční šlehač nebo metličku a šleháme alespoň 5 min, aby se nám vše propojilo do hladka a mělo by zvednout objem.

  4. Dáme do uzavíratelné dózy a v lednici můžeme skladovat do nejbližšího data spotřeby uvedeného na použitých surovinách. Samozřejmě se dá recept přepočítat na menší množství, ale já ji používám často, tak to pro mě nemá smysl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!