Kachní prsíčka na pomerančích recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 ks kachních prsou
1 pomeranč (bio)
1 stroužek česneku
1 šalotka
250 ml suchého červeného vína
1 bobkový list
2 PL balzamikového octa
1 KL cukru
3 PL želé na dorty (rybízové)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kůži na prsíčkách nařízneme až k masu (ne do masa) do mřížky.

  2. Z pomeranče nastrouháme kůru a potřeme s ní prsa. Vložíme je do ploché nádoby.

  3. Česnek a šalotku nasekáme na jemno a nasypeme na prsa. Přidáme bobkový list.

  4. Z pomeranče vymačkáme šťávu a polijeme prsa. Přilijeme víno a necháme marinovat minimálně 1 hodinu.

  5. Prsa vyndáme a necháme důkladně okapat.

  6. Marinádu nalijeme do malého hrnce, přilijeme balzamikový ocet a přivedeme do varu. Vaříme tak dlouho, dokud se nezredukuje na polovinu množství.

  7. Omáčku přecedíme do jiného hrnce a okořeníme pepřem, solí a cukrem.

  8. Přidáme rybízové želé a vaříme 1 - 2 minuty, až omáčka zhoustne.

  9. Kachní prsa položíme na sucho rozpálenou pánev a pečeme až je kůže křupavá. Stáhneme plamen, obrátíme a dopečeme.

  10. Maso nakrájíme na plátky a přilijeme omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!