Kachní stehna na zázvoru a jablkách s vinnou omáčkou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 kachní stehna
1 cibule
sůl a pepř
kmín
kousek prorostlého uzeného masa
půlku jablka
česnek
zázvor
Vinná omáčka:
2 šalotky
asi 50 ml červeného vína
asi 50 ml kachního vývaru
1 lžíce krystalového cukru + 1 lžíce octa
1/2 lžičky solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna osolíme, opepříme, přidáme kmín a položíme do pekáčku, přidáme oloupané a nakrájené jablko, plátky uzeného masa a na větší kusy nakrájenou cibuli. Kousek čerstvého (můžeme použít i trochu sušeného) zázvoru a nasekaný česnek smícháme a přidáme ke stehnům. Upečeme.

  2. Šalotky nakrájíme a dáme do suché pánve bez tuku a chvíli restujeme, pak zalijeme vínem a necháme asi 5 minut vařit, přidáme vývar a vaříme 10 minut. Současně dáme do malého kastrůlku cukr zkaramelizovat, přilijeme ocet, promícháme. Vinnou omáčku přelijeme do karamelu a promícháme, pak propasírujeme, přidáme solamyl rozmíchaný v trošce vody a svaříme do zhoustnutí.

  3. Podáváme se šťouchanými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!