Kachní stehna na zázvoru a jablkách s vinnou omáčkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kachní stehna
- 1 cibule
- sůl a pepř
- kmín
- kousek prorostlého uzeného masa
- půlku jablka
- česnek
- zázvor
- Vinná omáčka:
- 2 šalotky
- asi 50 ml červeného vína
- asi 50 ml kachního vývaru
- 1 lžíce krystalového cukru + 1 lžíce octa
- 1/2 lžičky solamylu
Postup Kachní stehna na zázvoru a jablkách s vinnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kachní stehna osolíme, opepříme, přidáme kmín a položíme do pekáčku, přidáme oloupané a nakrájené jablko, plátky uzeného masa a na větší kusy nakrájenou cibuli. Kousek čerstvého (můžeme použít i trochu sušeného) zázvoru a nasekaný česnek smícháme a přidáme ke stehnům. Upečeme.
Šalotky nakrájíme a dáme do suché pánve bez tuku a chvíli restujeme, pak zalijeme vínem a necháme asi 5 minut vařit, přidáme vývar a vaříme 10 minut. Současně dáme do malého kastrůlku cukr zkaramelizovat, přilijeme ocet, promícháme. Vinnou omáčku přelijeme do karamelu a promícháme, pak propasírujeme, přidáme solamyl rozmíchaný v trošce vody a svaříme do zhoustnutí.
Podáváme se šťouchanými bramborami.