Kachní vývar s bramborovým svítkem recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

kachní ořezy a kosti
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
libeček
sůl
Bramborový svítek:
40 g másla
2 vejce
30 g hrubé mouky
50 g uvařených brambor
1 lžíce mléka
muškátový oříšek
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Z ořezů a kostí uvaříme vývar, přidáme mrkev, petržel, celer a libeček.

  2. Mezitím než se uvaří polévka, uděláme svítek. V míse umícháme máslo, sůl a žloutky, pak přidáme mouku, mléko, uvařené a rozmačkané (nebo nastrouhané) brambory, nastrouhaný muškátový oříšek a nadrobno nakrájenou pažitku. Z bílků ušleháme sníh a přidáme do mísy. Na vymaštěné pánvi svítek opečeme z obou stran do růžova. Necháme zchladnout a nakrájíme na proužky.

  3. Polévku dochutíme a svítek podáváme nakrájený v polévce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!