Kakaovo-kávová roláda se šlehačkou a pomerančovým džemem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Na korpus:
4 vejce
1 polévková lžíce kávy Caro
1-2 polévkové lžíce kakaa
100 g třtinového cukru
120 g polohrubé mouky
špetka jedlé sody
Na krém:
1,5 krabičky smetany ke šlehání nebo 1 a 1/2 sáčku šlehačky Dr. Oetkera
1 ztužovač šlehačky
1 polévková lžíce moučkového cukru
1 malý pomerančový džem (s kouskami pomerančové kůry)
1 sojový suk na ozdobu rolády

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem ušleháme na hladký krém, postupně přidáváme mouku se sodou, kakao, kávu a zamícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a necháme péci cca 12 - 14 minut na 180 stupňů v rozehřáté troubě. Když je korpus dorůžova upečen, zavineme jej i s pečícím papírem a necháme vychladnout, poté papír šetrně odstraníme.

  2. Smetanu ušleháme se ztužovačem a cukrem.

  3. Roládu rozvineme, potřeme pomerančovým džemem, ve kterém jsou jemné kousky i pomerančové kůry a ještě potřeme 2/3 ušlehané šlehačky, smotáme. Povrch rolády potřeme opět džemem z pomerančů a šlehačkou. Zdobíme nastrouhaným sojovým sukem nebo margotkou, podle každého.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!