Kakaovo-kávová roláda se šlehačkou a pomerančovým džemem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na korpus:
- 4 vejce
- 1 polévková lžíce kávy Caro
- 1-2 polévkové lžíce kakaa
- 100 g třtinového cukru
- 120 g polohrubé mouky
- špetka jedlé sody
- Na krém:
- 1,5 krabičky smetany ke šlehání nebo 1 a 1/2 sáčku šlehačky Dr. Oetkera
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 polévková lžíce moučkového cukru
- 1 malý pomerančový džem (s kouskami pomerančové kůry)
- 1 sojový suk na ozdobu rolády
Postup Kakaovo-kávová roláda se šlehačkou a pomerančovým džemem
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem ušleháme na hladký krém, postupně přidáváme mouku se sodou, kakao, kávu a zamícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a necháme péci cca 12 - 14 minut na 180 stupňů v rozehřáté troubě. Když je korpus dorůžova upečen, zavineme jej i s pečícím papírem a necháme vychladnout, poté papír šetrně odstraníme.
Smetanu ušleháme se ztužovačem a cukrem.
Roládu rozvineme, potřeme pomerančovým džemem, ve kterém jsou jemné kousky i pomerančové kůry a ještě potřeme 2/3 ušlehané šlehačky, smotáme. Povrch rolády potřeme opět džemem z pomerančů a šlehačkou. Zdobíme nastrouhaným sojovým sukem nebo margotkou, podle každého.