Kakaový koláč s pomerančovou šťávou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 110 g cukru krupice
- 4 vejce
- 85 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 30 g kakaa
- 50 g másla
- 2 pomeranče
- čokoládová poleva
Postup Kakaový koláč s pomerančovou šťávou
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem, do vzniklé hmoty přidáme rozpuštěné máslo (pozor, máslo nesmí být horké, vejce by se mohla srazit!), mouku, prášek do pečiva a kakao. Vše opatrně zamícháme, těsto spíše převracíme.
Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 10 minut.
Po upečení koláč propícháme špejlí a nalijeme na něj šťávu ze dvou pomerančů. Nakonec potřeme čokoládovou polevou.