Kančí na černém rybízu a brusinkách recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 1 kg kančího masa (plec, kýta - gulášovina)
- 3 cibule
- 100 g čerstvých brusinek
- 3 plné lžíce marmelády z černého rybízu
- 1 lžíce nakládaných brusinek
- 10 kuliček celého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- cukr dle chuti
- sůl
- olej
Postup Kančí na černém rybízu a brusinkách
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme. Cibuli nakrájíme na větší kousky, orestujeme dozlata na rozpáleném oleji, poté přidáme maso a necháme zatáhnout.
Přidáme marmelády, vsypeme brusinky, vložíme sáček či čajítko s kořením, lehce osladíme (záleží na sladkosti marmelád, syrové brusinky jsou výrazně kyselé) a dusíme doměkka.
Průběžně promícháváme a doléváme horkou vodou. Ke konci dochutíme (cukr, sůl) dle vlastní chuti.