Kančí roláda recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

maso z divočáka (např. z kýty)
olej
sůl
pepř
hořčice
plátky anglické slaniny
cibule
kousek špeku
petrželová nať (nebo pažitka)
houby
kousek čerstvé papriky
2-3 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Z masa uděláme plát, který potřený olejem uložíme alespoň na 24h do lednice (zkřehne).

  2. V den přípravy maso od oleje otřeme, naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky anglické a na ni dáme vaječnou omeletu - osmažíme krájenou cibulku se špekem, přidáme trochu papriky pro barvu, houby (měla jsem svoje dušené, zavařené) a zalijeme rozšlehanými vejci. Posypeme sekanou natí a zakryjeme pokličkou, aby omeleta dříve ztuhla.

  3. Takto připravené maso opatrně, ale pevně svineme a zpevníme buď spíchnutím kovových jehel nebo svázáním provázkem, vhodným na pečení.

  4. Roládu dáme do vymazané zapékací mísy, poklademe kousky špeku, podlijeme trochou vody, zakryjeme a dáme péct na 200°C. Asi po hodině odkryjeme, kolem rolády uložíme čtvrtky cibule a dopečeme do červena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!