Kančí roláda recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- maso z divočáka (např. z kýty)
- olej
- sůl
- pepř
- hořčice
- plátky anglické slaniny
- cibule
- kousek špeku
- petrželová nať (nebo pažitka)
- houby
- kousek čerstvé papriky
- 2-3 vejce
Postup Kančí roláda
Postup přípravy receptu
-
Z masa uděláme plát, který potřený olejem uložíme alespoň na 24h do lednice (zkřehne).
V den přípravy maso od oleje otřeme, naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky anglické a na ni dáme vaječnou omeletu - osmažíme krájenou cibulku se špekem, přidáme trochu papriky pro barvu, houby (měla jsem svoje dušené, zavařené) a zalijeme rozšlehanými vejci. Posypeme sekanou natí a zakryjeme pokličkou, aby omeleta dříve ztuhla.
Takto připravené maso opatrně, ale pevně svineme a zpevníme buď spíchnutím kovových jehel nebo svázáním provázkem, vhodným na pečení.
Roládu dáme do vymazané zapékací mísy, poklademe kousky špeku, podlijeme trochou vody, zakryjeme a dáme péct na 200°C. Asi po hodině odkryjeme, kolem rolády uložíme čtvrtky cibule a dopečeme do červena.