Kapučínový mazanec recept

Top Recepty, Domácí pekárna

Suroviny na recept

180 ml vody
60 g změklého másla
1 vejce
1 žloutek
lžíce rumu
3 polévkové lžíce Cappuccina (prášku na výrobu Capuccina) = 30 g
60 g cukru
vanilkový cukr
15 g droždí
menší strouhané jablko (70-80 g)
500 g hladké mouky
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Sladký (nebo jiný, určený na udělání a upečení kynutého sladkého bochánku). Před třetím kynutím je dobré navlhčenou rukou vyndat háky a těsto urovnat, uhladit.

  2. Pokud víme, jak dlouhé je v programu pečení, včas vypneme, předem (mazanec stačí péct 35 maximálně 40 minut. Zkontrolujeme vpíchnutím špejle, musí zůstat suchá.

  3. Vyklápíme opatrně, mazanec je měkký. Pokud bychom ale pekli déle, měl by tvrdou, silnou kůrku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!