Kapustovo-zeleninová polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1/2 menší kapusty
1/4 menšího celeru
1 mrkev
2 řapíky celeru
1 menší cibuli
3 stroužky česneku
1 kávová lžička lístků z rozmarýnu
5 lístků šalvěje
asi 1 cm čerstvého zázvoru
2 brambory
sůl
1/2 Kl drceného kmínu
1 KL polévkového koření
pažitka
libeček
trochu listů celeru
petrželka
2 PL olivového oleje
1/2 zeleninového vývaru z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu si nakrájíme na drobno, cibuli, česnek a zeleninu si očístíme a omyjeme.

  2. Cibuli, česnek a řapíky celeru nakrájíme na drobno. Mrkev, celer a zázvor si nastrouháme na hrubší nudličky.

  3. Rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek, lístky rozmarýnu a natrhané lístky šalvěje, necháme 2-3 minut restovat.

  4. Když máme orestováno, přidáme veškerou zeleninu mimo brambor.

  5. Necháme zarestovat, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme sůl, kmín, podravku, necháme zhruba 10 minut vařit. Brambory nastrouháme najemno a přidáme do polévky, necháme provařit. Brambory nám polévku mírně zahustí.

  6. Na konec si nasekáme pažitku, libeček, celerové lísty a petrželku dáme do polévky a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!