Kapustový krém s praženou cizrnou a slaninou recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1/2 hlávky střední kapusty
200 g uvařené cizrny
3-4 brambory
100 ml smetany ke šlehání
100 g tence krájené libové anglické slaniny
zeleninový vývar
1 lžička oleje
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu a brambory očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci dáme vařit zeleninový vývar, vložíme do něho brambory s kapustou a uvaříme doměkka. Na konec přilijeme smetanu, necháme trochu zchladnout a rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem.

  2. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme vařenou cizrnu a zprudka orestujeme. Cizrnu dáme stranou a na rozpálené pánvi opečeme plátky slaniny.

  3. Polévku rozdělíme do misek, doplníme cizrnou, slaninou a posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!