Karamelovo-kořeněné sušenky Lotus recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

300 g hladké mouky
130 g cukru krupice
4 PL vody
130 g másla
1 ČL skořice
2 špetky soli
na špičku ČL:
muškátový oříšek nebo květ
mletý hřebíček
mletý zázvor
mletý pepř (určitě tam patří!)

Postup přípravy receptu

  1. Vše sypké promíchat v míse, přidat máslo a 30 g cukru a dobře promneme. Ze zbylého cukru uvaříme karamel, odstavíme, přidáme vodu a vaříme do rozpuštění. Vychladlé přidáme do směsi.

  2. Vypracujeme těsto, ze kterého děláme válečky, které zploštíme do oválků a zdobíme řadou vpichů vidličkou nebo razítkem. Pečeme na 160°C asi 15 minut. Vychladnout musí na plechu, aby karamel opět ztuhl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!