Karamelovo-kořeněné sušenky Lotus recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 300 g hladké mouky
- 130 g cukru krupice
- 4 PL vody
- 130 g másla
- 1 ČL skořice
- 2 špetky soli
- na špičku ČL:
- muškátový oříšek nebo květ
- mletý hřebíček
- mletý zázvor
- mletý pepř (určitě tam patří!)
Postup Karamelovo-kořeněné sušenky Lotus
Postup přípravy receptu
-
Vše sypké promíchat v míse, přidat máslo a 30 g cukru a dobře promneme. Ze zbylého cukru uvaříme karamel, odstavíme, přidáme vodu a vaříme do rozpuštění. Vychladlé přidáme do směsi.
Vypracujeme těsto, ze kterého děláme válečky, které zploštíme do oválků a zdobíme řadou vpichů vidličkou nebo razítkem. Pečeme na 160°C asi 15 minut. Vychladnout musí na plechu, aby karamel opět ztuhl.