Kávová bábovka dr.Oetker recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

250 g změklého másla nebo margarínu
300 g cukru
1 vanilínový cukr
4 vejce
380 g hladké mouky
1 balíček kypřícího prášku
1 polévková lžíce kakaa
100 g nasekaných mandlí
1 kávová lžička citrónového aroma
250 ml silné kávy

Postup přípravy receptu

  1. Máslo ušleháme s cukrem a s vanilínovým cukrem dohladka. Postupně po jednom přidáváme vejce.

  2. Mouku smícháme s kypřícím práškem, kakaem, mandlemi a citrónovým aroma.

  3. Směs mouky a ostatních surovin střídavě s kávou vmícháváme do ušlehaného másla.

  4. Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 50 minut, dle trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!