Kedlubňáčky recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

4 větší kedlubny
2-3 brambory
150 g uzeného masa
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
3-4 stroužky česneku
1/2 lžičky soli
špetka pepře
olej na smažení podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny zbavíme listů a oloupeme tuhou slupku. Brambory očistíme a také oloupeme. Připravenou zeleninu nastrouháme nahrubo.

  2. Uzené maso můžeme nakrájet ostrým nožem na velmi drobné kousíčky nebo ho také nastrouháme.

  3. Všechny suroviny dáme do větší misky a přidáme celé vejce, sůl, pepř a utřený česnek. Pořádně promícháme. Na závěr zahustíme hladkou moukou. Do směsi můžeme přidat i čerstvě nasekané bylinky, na jaře například mladé lístky kopřivy. Kedlubňáčky tak budou pikantnější.

  4. V pánvi rozehřejeme vrstvičku oleje (olej můžeme zaměnit za sádlo) a lžící nabíráme směs, kterou klademe do rozpáleného tuku. Ihned lehce rozplácneme.

  5. Smažíme při mírné teplotě z obou stran dozlatova. Po usmažení placky klademe na talíř s papírovým ubrouskem, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme samotné, s tatarskou omáčkou nebo zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!