Kokosky medové recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- Na kokosky:
- 4 bílky
- 200 g moučkový cukr
- 100 g kokosu
- 100 g medu
- 50 g strouhanky přesité přes sítko
- Linecké těsto:
- 210 g hladké mouky
- 170 g másla (hery)
- 70 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 žloutky
- kůra z jednoho citronu
- Na krém:
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g rybízové marmelády
- 200 g másla
Postup Kokosky medové
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme ve vodní lázni z polovinou cukru dotuha. Za stálého šlehání přidáváme zbylý cukr a nakonec zašleháme med, Odstraníme ze zdroje tepla a opatrně vmícháme kokos a strouhanku.
Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme kokosovou hmotou a na pečící papír nastříkáme kolečka. Sušíme v předehřáté troubě na 130°C 50 minut.
Z lineckého těsta vykrajujeme kolečka o velikosti pusinek. Upečeme je dorůžova. Změklé máslo vyšleháme s roztopenou, vychlazenou čokoládou do pěny.
Na pusinky dáme vždy trochu krému a marmelády a slepíme je dohromady s lineckým kolečkem. Pokud chceme, můžeme každou pusinku namáčet do čokolády.