Kokosovo-mandlové bonbóny recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

210 g moučkového cukru
110 g strouhaného kokosu
mandle nasekaných na jemno
175 ml slazeného kondenzovaného mléka (Salka)
Na polevu:
200 g mléčné čokolády
20 g ztuženého tuku

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na kuličky smícháme a nejlépe rukami řádně propracujeme.

  2. Ihned tvarujeme kuličky o průměru cca 2 cm a odkládáme na talíř, nebo plech vyložený pečícím papírem. Dáme je asi na 1 hodinu vychladnout.

  3. Vychladlé kuličky obalujeme v rozpuštěné čokoládě.

  4. Čokoládu se ztuženým tukem vložíme do mísy vhodné do mikrovlnné trouby a zahřejeme, až se čokoláda rozpustí. Řádně promícháme.

  5. Kuličky rychle obalujeme a odkládáme opět na pečící papír, ozdobíme např. plátkem mandle, a před skladováním necháme vychladit.

  6. Skladujeme v chladu do 6°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!