Kolínka v klobásovém zelí recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- cca 300 g kolínek
- 500 g kysaného zelí
- 2 pikantní klobásy
- 1 velká cibule
- 1 červená paprika
- 1 střední brambor
- 250-300 vývaru (měla jsem kuřecí)
- lžíce sádla
- lžíce cukru (rovná)
- lžíce sladké chilli omáčky
- kmín
- sůl
- pepř
Postup Kolínka v klobásovém zelí
Postup přípravy receptu
-
Kolínka dáme vařit do osolené vody podle návodu. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova. Přidáme cukr, zamícháme a po rozpuštění přisypeme překrájené zelí bez nálevu.
Přilijeme vývar, přidáme nakrájené klobásy, papriku a brambor nastrouhaný na jemno. Přidáme kmín, sůl, chilli omáčku a vaříme do změknutí zelí. Podle potřeby doléváme vývar.
Zelí dochutíme pepřem, případně solí nebo cukrem a vmícháme okapaná kolínka. Společně prohřejeme a můžeme podávat.