Kolínka v klobásovém zelí recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

cca 300 g kolínek
500 g kysaného zelí
2 pikantní klobásy
1 velká cibule
1 červená paprika
1 střední brambor
250-300 vývaru (měla jsem kuřecí)
lžíce sádla
lžíce cukru (rovná)
lžíce sladké chilli omáčky
kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kolínka dáme vařit do osolené vody podle návodu. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova. Přidáme cukr, zamícháme a po rozpuštění přisypeme překrájené zelí bez nálevu.

  2. Přilijeme vývar, přidáme nakrájené klobásy, papriku a brambor nastrouhaný na jemno. Přidáme kmín, sůl, chilli omáčku a vaříme do změknutí zelí. Podle potřeby doléváme vývar.

  3. Zelí dochutíme pepřem, případně solí nebo cukrem a vmícháme okapaná kolínka. Společně prohřejeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!