Korejská omeleta recept

Top Recepty, Předkrmy

Suroviny na recept

5 vajec
1 jarní cibulka
1 menší mrkev
sůl
pepř
3 lžíce mléka
olej na vymazání pánve

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku a mrkev nakrájíme na malé kousky. Vejce vyklepneme do misky, rozšleháme s mlékem, osolíme a opepříme. Pak přecedíme přes cedník a odstraníme tak zbytky nerozšlehaného bílku. Přisypeme nakrájenou zeleninu a zamícháme.

  2. Pánev vymažeme olejem a nalijeme na ni asi 2/3 směsi. Počkáme, dokud vejce nezačnou tuhnout a opatrně začneme rolovat - viz foto. Omeletku posuneme k jedné straně pánve a do zbytku přilijeme další část vaječné směsi. Opět počkáme, až vejce zatuhnou, zarolujeme a nalijeme na pánev zbytek směsi. Smotáme a přendáme na talíř.

  3. Hotovou omeletku nakrájíme na kolečka a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!